Warning: copy(/home3/obgyn/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home3/obgyn/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Media | OB GYN - OBSTETRICA SI GINECOLOGIE

Media

Accesul mass-media

REGULUI DE ACCES

Delegatii mass-media au obligatia de a se prezenta la poarta instututiei pentru identificare.
Biroul de internari va pune la dispozitia acestora “Regulile privind accesul Reprezentantilor mass-media pe teritoriul OB-GYN”.
Biroul de internari va anunta purtatorul de cuvant de prezenta reprezentantilor mass-media in incinta spitalului. Nu va permite intrarea acestora in cadrul spitalului pana cand nu vor fi insotiti de catre RMM.
Reprezentantii mass-media vor avea acces nelimitat in urmatoarele situatii:

  • cand insotesc o delegatie oficiala, cu acordul acestora;
  • insotiti de personalul de conducere al clinicii.

Acordarea interviurilor in cadrul clinicii

Interviurile in cadrul Spitalului vor fi acordate numai de catre RMM, cu respectarea urmatoarelor regului:
a) Privind demnitatea umana si drepturile pacientilor

  • declaratiile referitoare la o persoana se vor face respectand drepturile si libertatile fundamentale ale omului.
  • informatiile cu privire la o persoana retinuta pentru cercetari, arestate sau aflate in detentie se vor pune la dispozita mass-media numai cu acordul scris al persoanei.
  • nu va fi dezvaluita in niciun fel identitatea unei persoane victima a unei infractiuni privitoare la viata sexuala cu exceptia cazului in care persoana a dat Acord scris.
  • nu se vor face referiri discriminatorii la originea etnica, nationalitatea, rasa sau religia unei persoane precum si un eventual handicap al acestuia
  • informatii cu privire la persoane aflate sub tratament, date cu caracter personal privind starea de sanatate, probleme de diagnostic, pronostic, tratament, circumstante in legatura cu boala si cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul unei autopsii se vor pune la dispozitia reprezentantilor mass-media numai cu acordul persoanei, sau in cazul unei persoane fara discernamant ori decedate, cu acordul familiei sau apartinatorilor.

Persoana desemnata va insoti reprezentantii mass-media in cazul in care acestia doresc intervievarea unui pacient, dar va permite acest lucru numai dupa ce pacientul va da acordul in scris cu privire la intervievarea sa.
Acordurile in scris vizavi de oferirea informatiilor cu privire la starea de sanatate, medicamentatie, tratament, conditie fizica, etc, sau cu privire la luarea unor interviuri sub forma de inregistrare audio/video sau poza, se vor da pe formular “Acord in scris al pacientului”.
RMM va avea grija ca deplasarea reprezentantilor mass-media in incinta Spitalului sa se faca numai cu ecuson si halat corespunzator.
Nerespectarea de catre purtatorul de cuvant a confidentialitatii datelor despre un pacient si a confidentialitatii actului medical, precum si prevederilor acestei proceduri atrage dupa sine sanctionarea disciplinara, contraventionala sau penala, conform prevederilro legale.
Purtatorul de cuvant nu va fi tras la raspundere in cazul unor filmari cu camera ascunsa sau a unor interviuri inregistrate cu echipamente audio ascunse de catre reprezentantii mass-media.